• sv CHC 1 Kampioen: Hadouir-broers leiden CHC met titel terug naar de derde klasse!!

  6 mei 2019
 • Het Bossche CHC keert na twee jaar terug naar de derde klasse. Zondagmiddag werd op het eigen Sportpark De Schutskamp de titel gepakt tegen SC Elshout: 2-0. Het Bossche succes is onlosmakelijk verbonden aan de broertjes Hadouir.

  Trainer Fatah Hadouir stapte vorig seizoen in bij de Bosschenaren en werd op vijf punten van kampioen Theole tweede in de competitie. Nacompetitie om promotie mocht de Bossche ploeg niet spelen. Dit seizoen bleek CHC verreweg de beste ploeg in de vierde klasse D en dat was met name te denken aan de veelscorende voorhoede.

  Zo was Younes Hadouir dit seizoen al 42 maal trefzeker voor CHC, broertje Mounir Hadouir doet met 20 doelpunten niet heel veel slechter. In totaal wisten de Bosschenaren dit seizoen al 108 keer het net te vinden. Sinds dat CHC in 1997 is ontstaan uit een fusie tussen Concordia SVD en vv Hertogstad heeft de ploeg nog nooit zo vaak gescoord in een seizoen.

  Tegen Elshout was het Mounir Hadouir de in de eerste helft de score opende voor de zwart-witten. Younes Hadouir zorgde in de tweede helft voor de 2-0, waarmee het kampioenschap zeker werd voor de Bosschenaren.

  CHC – Elshout 2-0 (1-0). 21. Mounir Hadouir 1-0, 80. Younes Hadouir 2-0.

  Moment van de wedstrijd: ,,We speelden vandaag niet goed, wellicht dachten de jongens dat het kampioenschap al binnen was”, vond CHC-trainer Fatah Hadouir.

  ,,We hebben het CHC heel lastig gemaakt”, zegt assistent-trainer Berry Kuijpers. ,,De koploper had ook veel ontzag voor onze voorhoede, want CHC hield constant drie verdedigers achterop.”

  Bijzonderheid van de wedstrijd: Dankzij deze overwinning is CHC kampioen in de vierde klasse D.