• DEN BOSCH – Vragen alom naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die vanaf 18.00 uur, voor minstens de komende drie weken, gelden. Ook op voetbalgebied. Hoe zit het bijvoorbeeld met het brengen van de voetballende jeugd naar uitwedstrijden?

  Woensdag ontvangen voetbalclubs meer gedetailleerde informatie van de KNVB. Die zal ook via de website van de bond te lezen zijn. Enkele vragen zijn nu al beantwoord. Zogenoemde ‘rijouders’ zijn bijvoorbeeld wél welkom bij (uit)wedstrijden van hun kroost. Het volgende is namelijk te lezen via rijksoverheid.nl:

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

  Voor thuiswedstrijden geldt dit echter niet:

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  De maatregelen hebben dus tot gevolg dat op je eigen sportpark alleen supporters van de tegenpartij aanwezig zijn. Over het al dan niet gebruiken van de kleedkamers wordt vooralsnog geen melding gemaakt.

  Bron: 073voetbal.nl