• Nieuwe aanwinsten voor sv CHC in het nieuwe seizoen.

  2 mei 2022
 • Het seizoen zit er nog niet op. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg lijkt de kans heel klein dat sv CHC 1 zich tot kampioen kan kronen in de tweede klasse. Echter ligt de race om de 3e periodetitel nog volledig open.

  Het is de mannen van Fatah Hadouir er alles aan gelegen om de resterende wedstrijden volle bak te gaan. Hopelijk kunnen we aan het einde van het seizoen mededelen dat het vlaggenschip volgend seizoen in de 1e klasse uit zal komen.

  De technische commissie blijft hier niet op wachten en heeft reeds een viiftal spelers vastgelegd voor het seizoen 2022-2023.

  Hieronder de voorstelling van deze speler:

  Dennis vd Luyt

  Volgend seizoen voetbalt Dennis van der Luyt bij CHC. De 25-jarige buitenspeler van Emplina gaf onlangs zijn jawoord aan de Bossche competitiegenoot van zijn huidige club. “Het plaatje dat Fatah bracht, kon ik gewoon niet laten gaan.”

  Van der Luyt, die gisteren de trotse vader werd van een zoon, komt de laatste tijd weinig aan spelen toe op sportpark Empel-Zuid. “Ik kon door m’n werk ook maar weinig trainen”, legt de voormalige aanvaller van Wilhelmina, TGG en BVV uit. Dat is niet per se de reden van zijn vertrek, zegt hij erbij: “Maar Mouad (Hassan, red.) gaat natuurlijk weg bij CHC. Er komt dus ruimte op de flanken. Fatah (trainer Hadouir, red.) nam contact met me op en we hebben hele goede gesprekken gehad. Het plaatje dat hij bracht, kon ik gewoon niet laten gaan.”

  Wat voor plaatje dat precies is, blijft onduidelijk. “Nou, we hebben het veel over de manier van spelen gehad”, zegt Van der Luyt desgevraagd. “Ik kan niet teveel prijsgeven, maar Fatah’s manier van spelen past echt perfect bij mij. En ik denk dat hij op die manier heel erg van waarde kan zijn voor mij, maar ik ook voor hem en voor CHC.”

  Arda Havar en Zain Moghal 

  Dit jaar moet CHC genoegen nemen met een plek in de subtop, maar volgend jaar gaat de tweedeklasser opnieuw voor het kampioenschap. Eerder werd Dennis van der Luyt al opgepikt bij Emplina, nu heeft de Bossche tweedeklasser zich ook weten te versterken met TGG’er Arda Havar (35, foto) en Zain Moghal (26), die over komt van Achilles Veen.

  “We zijn blij om er nog twee versterkingen bij te krijgen voor volgend seizoen”, reageert trainer Fatah Hadouir. “Arda is natuurlijk een goede speler, die ook nog fit is en doelpunten mee kan pikken. Hij is ook op meerdere posities inzetbaar.” Dat laatste geldt ook voor Moghal (voormalig speler van FC Den Bosch, OJC Rosmalen en Blauw Geel’38), die in principe achterin of op het middenveld gaat spelen, maar ook in de aanval kan voetballen. “Een aardige jongen, de klik was er meteen. Zain zal ons verder helpen om de doelstelling te realiseren. We willen een gooi maken richting de 1e klasse.”

  Walid Johri 

  Na drie seizoenen houdt Walid Johri het voor gezien bij TGG. De 26-jarige allrounder wacht de fusie met OSC’45 tot DBN’22 – en naar verluidt de komst van een aardig leger aan nieuwe spelers – niet af, maar vertrekt komende zomer naar CHC.

  Johri ziet zijn terugkeer naar sportpark De Schutskamp als een nieuwe stap. “Ik wil even in een andere omgeving gaan voetballen”, legt hij 073voetbal uit. “Even iets nieuws proeven. Ik ben bij CHC opgegroeid, kan daar weer met mijn broer Samir gaan spelen en kom er veel bekenden tegen, waarmee ik heb gevoetbald. Na 7 jaar 3e klasse te hebben gevoetbald is dit ook een logische stap. CHC speelt toch een niveautje hoger.”

  Johri speelde eerder een seizoen in het eerste elftal van CHC. Daarna bracht hij drie jaar door bij FC Engelen en na drie seizoenen TGG keert hij weer terug bij de club waar hij de jeugdafdeling doorliep. “Of ik als back ben gehaald? Daar ga ik wel mijn focus op leggen, maar ik kan overal uit de voeten. Vooral op de rechterflank.”

  Kevin Mangandu

  Kevin Mangandu is de volgende aanwinst voor CHC. De 26-jarige Bosschenaar maakt de overstap van OJC Rosmalen naar de tweedeklasser, waar hij weer wekelijks in actie hoopt te komen.

  Er was eerder sprake van een mogelijke overgang naar CHC, vertelt Mangandu: “Ze hebben mij de afgelopen jaren al vaker benaderd. Dit keer viel alles op z’n plek. Na een goed gesprek met Fatah (Hadouir, red.) heb ik gekozen om voor CHC te gaan spelen. Ik ken er iedereen, ze hebben een goed team en ik heb ook met een paar jongens bij OJC gespeeld.”

  De voormalig speler van Wilhelmina (jeugd), Schijndel, BVV, HVCH en Real Lunet lijkt bij OJC Rosmalen (waar hij eerder ook in de jeugd actief was) niet echt in de plannen voor te komen. Hij kwam dit en afgelopen seizoen weinig aan spelen toe. “Door onze goede flow maak ik minder minuten en ik wil iedere wedstrijd voetballen. Bij CHC wil ik een belangrijke speler worden, dus vandaar mijn keuze”, zegt hij. Hadouir noemt Mangandu voor 2e klasse-niveau een meerwaarde. “De ervaring die hij de afgelopen jaren opdeed in een hogere competitie moeten voor stabiliteit te zorgen en ons helpen om minder goals tegen te krijgen.”